Algemeen nieuws

 

Hieronder vind je de door Hematon verzamelde nieuwsberichten van anderen.

 • Nieuw vaccin moet terugkeer bloedkanker gaan voorkomen

  Nieuw vaccin moet terugkeer bloedkanker gaan voorkomen

  Een nieuw vaccin moet voorkomen dat bloed- of lymfklierkanker na een allogene stamceltransplantatie terugkomt of dat een afstotingsreactie tegen lichaamseigen cellen ontstaat. Mieke Roeven van het Radboudumc promoveerde op 24 november op onder meer het onderzoek naar dit vaccin.

 • Advies Zorginstituut: daratumumab nog niet in basispakket

  Advies Zorginstituut: daratumumab nog niet in basispakket

  Behandeling van multipel myeloom met het geneesmiddel daratumumab moet niet opgenomen worden in het basispakket. Dat adviseert Zorginstituut Nederland aan de minister van Medische Zorg en Sport.

 • Jeroen Janssen

  CML-patiënten met mislukte stoppoging: doe mee aan onderzoek

  Het VUmc zoekt voor twee nieuwe onderzoeken CML-patiënten die na een mislukte stoppoging weer minstens een jaar medicijnen (TKI's) gebruiken. Het maakt niet uit welke TKI ze gebruiken. Na twee jaar kijken de onderzoekers of de patiënten opnieuw kunnen stoppen met de medicijnen.

 • Iets verhoogde kans op darmkanker na specifieke hodgkinbehandeling

  Iets verhoogde kans op darmkanker na specifieke hodgkinbehandeling

  Mensen met een hodgkinlymfoom die een specifieke behandeling hebben gehad, lijken een iets verhoogde kans op darmkanker te hebben. Het gaat om patiënten bij wie de buik is bestraald en die chemotherapie met een hoge dosis van het middel procarbazine hebben gehad.

Oudere nieuwsberichten

Hematon Nieuws

 • Het winternummer van Hematon Magazine is in aantocht!

  Rond het weekend valt het nieuwe Hematon Magazine weer in de bus. Met herkenbare verhalen, interessant medisch nieuws en verrassende rubrieken.

 • Hematon brengt film over MDS uit

  'MDS is eigenlijk een stamcelziekte. Stamcellen zitten in het beenmerg en bij MDS zijn die stamcellen ziek.' Dat is de eenvoudige uitleg van MDS. In de nieuwe Hematonfilm over deze ziekte vertelt VUmc-hoogleraar hematologie Arjan van de Loosdrecht echter dat het een gecompliceerde ziekte is.

 • Nieuwe film over multipel myeloom

  Hematon heeft een nieuwe patiëntenfilm uitgebracht, over multipel myeloom. In de film vertelt Monique Weber op het strand van 'haar' eiland Texel hoe ze op 39-jarige leeftijd de diagnose multipel myeloom kreeg. Terwijl de meeste patiënten boven de 65 zijn, en de ziekte iets meer bij mannen voorkomt.

 • Hematon zoekt penningmeester

  Stichting Hematon, een dynamische patiëntenorganisatie voor mensen met bloed- en lymfklierkanker, zoekt een nieuwe penningmeester. De huidige penningmeester is tien jaar penningmeester geweest en wil graag zijn opvolger inwerken.