Weblog

Stoppen met dexamethason

We zijn weer een 2-maandelijkse controle verder dus hier een update van mijn gezondheid. De bloeduitslagen gaven geen verrassingen te zien dus dat is altijd een fijn startpunt.

Loek

Mijn Hb is weer gestegen tot 8,2 en dat is net een jojo, dan weer dalen dan weer stijgen, enige logica is er niet in te ontdekken. Mijn darmklachten zijn ouderwets terug en ik ga dan ook stoppen met Duspatel want dit zou iets tegen de buikpijn moeten doen. Doordat mijn darmklachten weer zijn verergerd heb ik vorige week een darmonderzoek gehad maar daar werd niks gevonden. Waarschijnlijk zijn mijn darmen in de war van de medicijnen.

Vanaf deze week mag ik gaan stoppen met dexamethason dus ik ben benieuwd wat voor effect dit heeft op mijn darmen en de rest van mijn lichaam. Het zal wel enige weken duren voordat ik iets merk want ik slik dit sinds april 2014. Een nadelig effect van het stoppen met dexamethason kan zijn dat mijn longklachten verergeren. Mijn astma is nog steeds instabiel en tot nog toe hebben we nog niet kunnen vinden waarom dit is. Ondertussen gebruik ik om de 5-6 uur mijn puffers (Foster en Alvesco) en bij benauwdheid heb ik nog mijn Salbutamol. Op 5 december volgt er opnieuw een longfunctieonderzoek om te kijken hoe mijn luchtwegen dan functioneren zonder de dexamethason en nu is het afwachten of we de astma stabiel gaan krijgen.

Bron: Loek