Nieuws

Hematon Magazine 23 komt eraan!

Hoe is het om in de zorg te werken, als een deel van jouw patiënten ineens ook lotgenoot is? Dat overkwam Anneke Hopman. Lees haar verhaal in Hematon Magazine, dat dit weekend op de deurmat ligt.

Anneke Hopman - Foto Henk Jan Ritsma

Maak ook kennis met Joop Kasteel. Hij gebruikte zijn topsportervaring om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de leukemie, die onherroepelijk komen zou. En met Willemien Weerman. Ze heeft wel wat tips voor de omgeving van kankerpatiënten. Joke Bergsvoort reorganiseerde haar leven, toen ze de diagnose CLL kreeg. 
Verder onder meer een update over stamceltransplantatie en een verhaal over de zorg voor mensen met late effecten. En wat is er nodig voor 'Samen beslissen', waarbij jij en je dokter samen uitmaken welke behandeling het beste bij jou en je ziekte past? 
Verder  vind je in het herfstnummer van Hematon  Magazine onder meer het fotodagboek van Diny Ruizendaal, die in maart dit jaar meedeed aan de Hollandse 100. Iets voor jou, komend jaar? En het indrukwekkende verhaal over Pim Mellink. Hij overleed dit jaar op 22-jarige leeftijd aan de gevolgen van lymfoblastair t-cellymfoom. Bij zijn afscheid vroegen zijn ouders in plaats van bloemen om een donatie voor Hematon. 

 Wil je voortaan ook het magazine ontvangen? Dat kan!  Meld je aan  als lid van Hematon. Dat ben je al voor  €25,- per jaar . Je krijgt dan vier keer per jaar het blad, een welkomstpakket én uitnodigingen voor interessante bijeenkomsten bij jou in de regio.