Nieuws

Hematon Myeloom en Waldenström-voorzitter Hans Boot overleden

Op 29 september ontvingen we van Jeanne Boot het bericht dat haar man, Hans Boot, die ochtend was overleden aan de gevolgen van de ziekte van Waldenström. Zijn ziekte was sinds deze zomer in de laatste fase terecht gekomen. Hij heeft afgelopen dagen afscheid kunnen nemen van zijn familieleden en vrienden.

18699

Hans Boot was jarenlang de secretaris van het bestuur van de CMWP en sinds dit jaar ook voorzitter van Hematon Myeloom en Waldenström. In beide rollen was hij precies die stabiele factor die onze patiëntenorganisatie in een turbulente periode nodig had. Als ervaren bestuurder uit het Brabantse land bezat hij de prettige gave de zorg voor voortgang in processen te combineren met een vleugje humor op zijn tijd. Hoewel hij dit jaar al geruime tijd ernstig ziek was, bleef hij tot kort voor zijn overlijden zeer betrokken bij alles wat er zich afspeelde binnen de nieuwe organisatie Hematon, maar in het bijzonder bij de contactgroep van myeloom- en Waldenströmpatiënten.

Komende vrijdag, 3 oktober, zal er afscheid van Hans genomen worden in zijn woonplaats. We zullen hem missen, we zijn dankbaar voor zijn inzet voor onze patiëntenvereniging en voor Hematon, en wensen zijn vrouw Jeanne en zijn familie veel sterkte toe met dit verlies.

Hans Scheurer