Nieuws

Lintje voor Lous Verrest

In de lintjesregen van eind vorige week werd ook een Hematonvrijwilliger gedecoreerd: Lous Verrest. Ze werd voor haar vele vrijwilligerswerk beloond met de onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Lous Verrest_Lintje_Foto_Tonny van Oosterom_WEB

Lous is voor Hematon op veel vlakken in touw. Zo werkt ze onder meer als regiocoördinator voor de regio Limburg. In die hoedanigheid organiseert ze lotgenotencontact en informatiebijeenkomsten, ondersteunt en coacht ze de vrijwilligers in de regio en zorgt voor afstemming met de commissies. Ze ontwikkelt het regioplan voor haar regio en zorgt voor een goede uitvoering daarvan. 

Gastlessen
Daarnaast geeft ze gastlessen aan studenten, verwelkomt ze nieuwe leden, is ze contactpersoon voor artsen en verpleegkundigen in ziekenhuizen en inloophuizen en vertegenwoordigt ze Hematon in het Limburgse 'Huis van de Zorg.'
Niet alleen Hematon profiteert van het vele vrijwilligerswerk van Lous. Ze was bijvoorbeeld ook redactielid van het kerkblad in Maarheeze en vrijwilliger bij het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie in Weert. Later kwam daar ook Stichting Land van Horne bij. 

Ridderpaar
Samen met haar man Johan, voormalig penningmeester van Hematon, vormt Lous nu een ridderpaar. Vorig jaar kreeg Johan dezelfde onderscheiding. 

Beeld: Tonny van Oosterom